miercuri, 11 decembrie 2013

Mierea MANUKA

          Mierea Manuka http://www.eco-boutique.ro/cumpara/miere-manuka-umf-25-7659038, provine dintr-un tinut salbatic si primitiv din Noua Zeelenda, este o miere monoflora, obtinuta din floarea arborelui de Manuka.
Timp de 6 saptamani pe an, albinele minunatelor rezervatii ale Noii Zeelande zumzaie in jurul florilor arborelui de Manuka, ca apoi, zburand mii de kilometri, sa isi duca pretioasa comoara la stup, si sa creeze cel mai dulce, cel mai ispititor si mai cunoscut aliment.
Rezultatul uluitor al muncii lor de 6 saptamani este o miere inchisa la culoare, bogata si cu o aroma distincta, cunoscuta drept Mierea de Manuka. Dupa acest moment, mierea de manuka va fi testata in laboratoare independente pentru a i se determina nivelurile de activitate.
           Exista 2 tipuri de Miere de Manuka, una este obisnuita, cu un gust minunat dar cu proprietati antibacteriene modeste, iar cealalta este Mierea de Manuka UMF, cu un efect antibacterian potent, ce este recomandata in scop terapeutic.
            Mierea de Manuka a fost utilizata pentru proprietatile sale medicinale de catre triburile Maori si primii colonisti europeni timp de secole.
Astazi, produsele arborelui de Manuka, inclusiv mierea, sunt recunoscute in lumea intreaga pentru proprietatile antibacteriene puternice.

Mierea Manuka UMF – agent antibacterian.

S-a demonstrat prin studii de laborator ca UMF este eficient impotriva unei game largi de bacterii (inclusiv germeni rezistenti): 
- Helicobacter pylori (bacteria responsabila de ulcerul peptic)
- Staphylococcus aureus
- Methicillin resistant staphylococcus aureus (MRSA)
- Streptococcus pyogenes
- Escherichia coli
– Citrobacter freundii
- Proteus mirabilis
- Pseudomonas aeruginosa
- Salmonella typhimurium
- Streptococcus faecalis
- Vanocomycin resistant enterococci (VRE)

Mierea Manuka poate fi utilizata pentru urmatoarele afectiuni:
- taieturi
- arsuri
- muscaturi
- ulcere ale pielii

- plagi chirurgicale si infectate
- infectii ale pielii
- acnee
- riduri
- herpes
- eczeme
- cicatrici
- otita
- conjunctivita
- ulcer gastric
- bola de reflux gastro-esofagian
- gastrita
- gingivita
- placi dentare
- raceli cronice
- sindrom de colon iritabil
- colita ulcerativa
- infectii faringiene


Atunci cand veti cumpara Miere Manuka sa fiti atenti la:
 *culoarea borcanului trebuie sa fie inchisa, sau opaca pentru protectia impotriva luminii;
 *certificatul de calitate care trebuie sa insoteasca fiecare borcan;
 *pentru a avea proprietati terapeutice, trebuie sa aiba un nivel UMF de cel putin 10+ (pentru tratarea afectiunilor usoare);
 *copiilor se administreaza dupa varsta de 1 an, pentru infectii la nivelul aparatului respirator, tuse (s-au facut multiple studii care arata ca o lingurita de Miere Manuka UMF 25+ http://www.eco-boutique.ro/cumpara/miere-manuka-umf-25-7659038 data copilului inainte de culcare,  amelioreaza tusea si copii dorm mult mai linistiti);
 * Tot pentru copii- pentru cresterea imunitatii se poate administra ca atare sau se poate dizolva in lichid, dar nu fierbinte, pentru a nu diminua proprietatile.




Noi va dorim sa nu auziti de acesti germeni, insa cei care au astfel de probleme vor fi rasufla usurati.
Sanatate! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu