sâmbătă, 26 octombrie 2013

5 mituri despre slabit!

Am fost o persoana supraponderala, aproape de obezitate si pentru a ajunge la greutatea normala si sanatoasa a trebuit sa-mi schimb stilul de viata. Suna ca un cliseu, insa chiar l-am pus in practica. Am invatat sa gatesc sanatos (chiar daca bunica si mama mea erau putin deranjate), sa-mi respect orele de masa si gustari, sa beau apa, sa-mi fac un calcul al caloriilor astfel incat sa nu depasesc numarul necesar, sa cumpar doar ce este natural si sanatos.... toate acestea pe parcursul unui an.
Ei bine in acest an, in care am slabit, si in urmatorul de mentinere a greutatii, am auzit o multime de "vorbe din popor", pe care cu siguranta le-ati auzit si voi:
1. cu cat bei mai multa apa (sau ceai neindulcit) cu atat slabesti mai mult. Nu e corect, trebuie sa consumam 30 ml lichid/ kg corp/ zi... asa ne spun nutritionistii. Daca bem mai mult, eliminam imediat si suprasolicitam rinichii.
2. obezitatea este mostenita...incorect. Specialistii spun ca doar 5% din felul in care aratam este genetic, 5% factori de mediu- poluare, conditii de munca..., 10% stres si atentie!!! 75% alimentatie.
3. cu cat imbatranim cu atat crestem in greutate. De ce ar trebui sa fie asa? Ne creste un organ de la o varsta? isi mareste volumul unul din ele? Nu. Din contra, imaginati-va coloana vertebrala ca fiind un cuier de haine...odata cu inaintarea in varsta, imbatranirea cuierului...atarnam din ce in ce mai multe haine...atarnam, atarnam pana il indoim...asa se va intampla si cu noi daca nu vom fi atenti!
4. ne infometam pentru a slabi. Cea mai intalnita dintre toate dezinformarile... numai ca uitam un lucru, organismul nostru este "smecher" si face provizii, sub forma de grasimi, pentru ca nu stie cand mai primeste hrana.
5. am un metabolism mai lent si nu slabesc (sau asimilez si apa). Ei assss.... fa-l mai alert, traieste, simte, fii activ...nu lenevi, nu dormi pe tine; mergi pe jos mai alert, alearga, aspira prin casa... e gratis!
Concluzia este urmatoarea ...daca ai VOINTA, gasesti mijloace, informatii, sprijin!

Astept si de la voi pareri, comentarii, alte mituri de care ati auzit !
Va pup, o zi excelenta!

Mioara

http://www.eco-boutique.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu